SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segeltorps IF IBF
Innebandy

Segeltorps IF IBF

Välkommen till Segeltorps IF IBF, en del av Segeltorps IF. Segeltorps IF IBF är en breddförening med en stark lokal närvaro och ett stort engagemang för sporten och dess utövare. Segeltorps IF har bedrivit tränings och tävlingsverksamhet inom innebandy sedan 1989. Mellan 1989 och 1998 bedrevs verksamheten under namnet Segeltorps IBK.

Ordförande har ordet
2024-06-20 09:04

När jag skriver det här är det dagen innan midsommar och jag tänker tillbaka på säsongen som varit. Mycket har hänt under året. Inte minst så har innebandyn i Segeltorp startat om som en egen förening där vi numera är medlemmar i alliansföreningen Segeltorps IF. Att starta upp en ny idrottsförening har krävt mycket arbete, men det kommer också ge oss stor frihet framöver att forma vår verksamhet på ett sätt som passar just vår idrott, innebandyn.

 

Vi har numera ett verksamhetsår och en budget som följer innebandyns säsong, där vi börjar verksamhetsåret på hösten och avslutar under sommaren. Inom kort kommer vi att kalla alla medlemmar till ett första årsmöte som egen förening. Årsmötet kommer att hållas mot slutet av augusti. Håll utkik på hemsidan för exakt datum och tid!

 

Under den gångna säsongen så har våra lag fortsatt att träna, utvecklas och spela en fin innebandy. Under säsongen har vi haft verksamhet som spänt över alla åldrar, ändå från våra allra minsta barn födda 2017 och 2018 som det här året har börjat med innebandy i vår innebandyskola, genom alla ungdomslag upp till våra seniorer och veteraner. Till er vill jag säga tack för att ni valt att spela innebandy i Segeltorps IF IBF! Jag vill också tacka våra fantastiska ledare och tränare som hjälpt lagen att utvecklas och ha kul ihop. Utan allt ert ideella arbete så hade inget av det här varit möjligt. Ett stort stort tack även till er!

 

Planeringen inför nästa säsong är påbörjad, med fördelning av träningstider, serietillhörighet och allt annat som behöver vara på plats när vi startar upp verksamheten igen efter ett välbehövligt sommaruppehåll. Några saker värda att nämna om nästa säsong är att vi bland annat kommer att fokusera på större samverkan mellan lagen så att alla innebandyspelare får ännu bättre förutsättningar att växa och utvecklas. Vi kommer även att starta ett initiativ för att engagera fler föräldrar till olika lagroller inom respektive lag så att våra tränare avlastas och kan fokusera mer på att planera och genomföra träningar.

 

Vi har även påbörjat ett visions- och värdegrundsarbete tillsammans med Riksidrottsförbundets idrottsutvecklare där vi kommer att ta fram en långsiktig vision för föreningens verksamhet samt att vi kommer att ta fram en gemensam värdegrund som kommer att vägleda föreningens medlemmar, ledare och styrelse i vårt dagliga arbete.

 

Föreningens verksamhet kommer att breddas och vi kommer att starta upp minst ett nytt lag för flickor födda 2015 eller yngre. Givetvis kommer vi också att fortsätta med vår populära innebandyskola. Vi har också påbörjat en dialog med andra innebandyföreningar om hur vi i samverkan kan behålla ungdomar inom vår idrott även när de blir äldre och många historiskt sett valt att sluta med innebandy.

 

Slutligen så kommer vi under nästa år att flytta den verksamhet som bedrivits i Fleminghallen och Glömstahallen till Utsäljeskolans nya sporthall. Utsäljeskolan ligger geografiskt närmare Segeltorp och den nya sporthallen är ett välbehövligt tillskott då hallbristen inom kommunen är stor.

 

Jag vill avsluta med att önska alla en glad midsommar och en skön ledighet. Men glöm inte bort innebandyn utan plocka gärna fram klubba och boll när tillfälle ges så att ni håller igång hemma och är redo när vi börjar igen efter sommaruppehållet!

 

Soliga hälsningar,

Björn Ritzl

Ordförande

Segeltorps IF IBF

 

Säsongsavslutning i Glömstahallen
2024-04-30 12:18

Söndagen den 28/4 samlade vi de yngre lagen i Glömstahallen för att avsluta säsongen med innebandymatcher i mixade åldrar, speed shooting och hinderbana. Tack till alla ledare, tack till våra ungdomsdomare och ett extra stort tack till alla barn och föräldrar som valt att spela innebandy i vår förening!

Vi söker tjejer som vill prova på innebandy!
2024-02-07 13:23

Segeltorps IF IBF har varje år varit bra på att mönstra upp ett nytt pojklag, men tyvärr har vi brustit på tjejsidan. Idag har föreningen ett lag med flickor födda 2012-2014 (lagets hemsida) och dom har verkligen superkul tillsammans.

 

Vi vill nu upprepa framgången och starta upp ett lag för flickor födda 2015-2017. Om du har en dotter som vill prova på innebandy så finns vi här för att introducera innebandy på ett lekfullt och pedagogiskt vis. Maila till kansli@segeltorpsinnebandy.se om du är intresserad!

Segeltorps IF besöker Segeltorpsskolans 6:or
2024-02-07 13:13

Segeltorpsskolans sjätteklassare har under våren innebandy som ett moment på idrottslektionerna, och Segeltorps IF IBF hade äran att vara med och leda de första lektionerna!

 

Under onsdag förmiddag höll vi i fyra idrottslektioner där vi introducerade innebandyn till eleverna. Efter lektionerna fanns det många svettiga och glada barn som förhoppningsvis fått en positiv bild av innebandy som sport och motionsaktivitet. Vi hoppas att några av dem fick blodad tand och söker sig till oss för mera innebandy!

Publikfiasko i Glömstahallen
2024-01-28 15:52

För andra helgen på raken så blir delar av bortapubliken ombedda att avlägsna sig efter uselt uppträdande. Obs det är barn och ungdomsidrott vi håller på med. Segeltorps publik har däremot skött sig strålande.

 

Att det ska vara så svårt att bete sig som en människa i 1 timme framför sina barn. 

Sådan publik behöver vi inte, faktiskt ingen behöver det. Kan man inte bete sig, stanna hemma, eller ut och spring under matchen. Du får iallafall inte var i hallen.

Nyheter från våra lag
 
Sponsorer